domingo, marzo 12, 2006

Peus de porc amb castanyes

Restaurant: Cal Sastre
Dificultat: mitjana
Preu: mitja
Temps d'elaboració: 2-3 hores per bullir els peus, 24 h de repòs amb el brou, 2 hores de preparació del plat
Ingredients per a 4 persones:
- 4 peus de porc tallats en 4 trossos
- 3 cebes
- unes branquetes de farigola
- 1 cabeça d'alls
- 200 g de pernil i cansalada
- 4 tomàquets
- sal i pebre
- 1 gotet d'oli
- nou moscada
- 1 clau d'espècia
- uns quants brins de safrà
- 24 castanyes
- 1 got de brandi
Preparació:
Un dia abans de fer el plat, bulliu els peus de porc amb aigua, sal, 1 ceba, farigola, llorer i alls. Daureu la ceba en una cassola de fang, sense oli al començament, i amb una mica d'oli quan la ceba ja estigui mig daurada. Poseu-hi el pernil i la cansalada tallats a trossos petits, i quan estiguin una mica cuits, afegiu-hi el tomàquet, també trossejat, i el brandi. Deixeu-ho reduir, i quan el sofregit estigui a punt, tritureu-lo amb la batedora.
A continuació, poseu els peus de porc en una cassola de fang, disposant-los de tal manera que la pell no toqui la cassola. Tireu-hi una mica de l'aigua de bullir-los, i acabeu de cobrir-los amb aigua. Afegiu-hi el sofregit triturat, i remeneu-ho ben bé. Tot seguit, saleu-ho i tireu-hi les espècies -el clau, el safrà, i una mica de nou moscada i de pebre-, i feu-ho bullir durant 45 minuts. Remeneu-ho de tant en tant, i quan els peus estiguin cuits, poseu-hi les castanyes, ja torrades, i deixeu que es coguin uns 10 o 12 minuts. I ja podeu servir-ho.

No hay comentarios: